Koikkalintu
SuomeksiEnglish

Valmistus


 

Pipa Hytinkosken vuonna 1999 perustama Koikkalintu on keramiikkapaja joka valmistaa yksilöllistä taide- ja käyttökeramiikkaa. Koikkalinnun keramiikalle on ominaista vahva materiaalin tuntu ja yksilölliset pinnankäsittelymenetelmät. Tarkkaan harkituilla massan värjäyksillä ja patinoinneilla Pipa luo veistoksissaan illuusioita ja leikittelee materiaalin muodonmuutoksilla.

Suomalainen metsä, muinaiset tavat ja uskomukset ovat aina olleet Pipan sydäntä lähellä, niinpä suomalainen mytologia ja sen taianomaiset luonnonhahmot elävät myös hänen töissään. Työt kantavat mukanaan hetkiä, joita on koettu luonnossa ja kulttuurimatkoilla niin kotimaassa Suomessa kuin ulkomaillakin.

Kivimäinen, veistetty pinta on ominaista myös Koikkalinnun käyttökeramiikalle. Eco-saippuavatien muotoilussa arkisen esineen toimivuus yhdistyy ajattomaan tyylikkyyteen.

saippuavadit


Saippuavadin kaareva muoto ja sen karkea pinta kanavoivat kosteuden pois ja saippua kuivuu nopeasti. Saippuavadin lasittamaton pinta on esteettisyytensä lisäksi myös ekologinen valinta. Tuotekehittelyssä Pipan innoittajana on ollut luonto ja sen elementit , jotka arkiesineiden muodossa nyt näin välittyvät osaksi kylpyhuoneen sisustusta.

Tällä sivustolla esiintyvät tuotteet ja teokset ovat helmiä Koikkalinnun elämän varrelta. Nykyisin Pipan keramiikkatuotanto painottuu enemmän uniikkiin suuntaan ja hän osallistuu veistoksillaan näyttelytoimintaan.

Näyttelyiden lisäksi teokset ovat ihailtavissa myös Uudenmaankadun keramiikkapajalla. Uniikki teos on mahdollista toteuttaa myös tilauksesta asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellen.
pipa tyoskentelee